skip to Main Content

Regiodag Noord-Nederland

Op zaterdag 29 februari 2020 is in het Cultureel Centrum Zuidhorn (provincie Groningen) de eerstvolgende Regiodag. Er zijn twee workshops, in de ochtend wordt gewerkt aan ‘De levensboom met Keltisch knoop- en vlechtwerk’, in de middag staat een geometrische vorm centraal. Je kunt je aanmelden t/m 21 februari 2020 via de.sleutel@home.nl. De organisatie ligt in handen van Roelie v.d. Heide, Ingrid Broersma en Greetje v.d. Veen en Antje Wagenaar.
Locatie: Cultureel Centrum Zuidhorn, Jellemaweg 3, 9801 CG Zuidhorn
De locatie ligt op loopafstand van het NS station Zuidhorn (plm. 10 min.) en er is voldoende parkeergelegenheid. Mocht je slecht ter been zijn en toch met openbaar vervoer komen
zorgen wij voor vervoer vanaf het station.
Programma:
10.00 uur inloop met koffie en thee
10.30 uur welkom en eerste workshop van Wyts Dijkstra
12.30-13.30 uur lunchpauze
13.30 uur tweede workshop van Anneke Uineken
15.30 uur afsluiting met een drankje en een hapje
Kosten en inschrijving: Voor leden is deze dag gratis en voor introducees 10 euro. Dit bedrag wordt verrekend als de introducee lid wordt voor 2020. Maximaal 1 introducee per lid!!!
– Er is plaats voor 30 personen en vol = vol. We kijken naar de volgorde van aanmelding.
– Je krijgt een bevestiging via de mail als bewijs van inschrijving.
– Graag zelf een lunch meenemen, er is ook een supermarkt in de buurt.
– Bij binnenkomst krijg je 3 consumptiebonnen voor koffie/thee (bij de lunch ook te besteden voor melk, karnemelk etc.). Daarna kost het €1,50 per consumptie.
– AANMELDEN KAN ALLEEN VIA: de.sleutel@home.nl t/m 21 februari 2020

Informatie eerste Workshop: De levensboom met Keltisch knoop- en vlechtwerk, door Wyts Dijkstra

In deze workshop leer je je eigen levensboom te ontwerpen en te tekenen. De levensboom vormt de verbinding tussen hemel en aarde: de wortels hechten zich al vlechtend in de aarde, de kruin bestaat uit takken die vertakken en “tot in de hemel” kunnen reiken. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de levensboom opzet. De kruin bestaat uit drie gevlochten harten. Ook kunnen de wortels onderling met  elkaar verbonden worden door vlechtwerk wat door kan lopen in de stam. Tekeningen verduidelijken de  werkwijze. Vruchten, zaden, bloemen kunnen naar eigen fantasie toegevoegd worden.
Bij deze workshop ontvang je een mapje met achtergrondinformatie, werkwijze en opzet en een Keltische bomenkalender. Volgens de Kelten bepaalt de boom die heerst over de periode waarin je wordt geboren jouw karakter. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen om mee te kunnen doen. Plezier is het allerbelangrijkste.

Informatie tweede workshop: Workshop De Druppel, door Anneke Uineken

In deze workshop maken we een geometrische opzet aan de hand van een beschrijving met werktekeningen. Je werkt stap voor stap en kunt naar eigen idee kleur, lijnen, vormen en
figuren toevoegen. De workshop is geschikt voor zowel beginners als mensen met meer ervaring in het mandalatekenen. Na een inleiding – met gedicht – werk je zelfstandig aan je eigen mandalaverhaal.
Neem zelf mee: tekenmat, potlood (HB / B / 2B), kleurpotloden, (kneed)gum, puntenslijper, passer, korte liniaal (15 cm), lange liniaal (40 cm). Tekenpapier is aanwezig.
Back To Top